A duguláselhárítás új korszaka falbontás, rongálás nélkül


- Modern gépek, modern technológia - A dugulás többé nem okoz problémát, felesleges stresszt az Ön otthonában! A fejlett technológia elérte ezt az iparágat is. Az érzékeny, pontos és gyors gépek azonnal a vízvezeték-hálózat csőrendszeréből távolítják el a dugulást kiváltó tényezőt, a felgyülemlett szennyeződés csomót. Egy telefonjába kerül és az éjjel-nappal hívható specialisták (vízvezeték és vízkészülék szerelők) zökkenőmentesen elhárítják a bajt. Rongálás, falbontás és kosz nélkül. Mi segítünk megtalálni a számára ideális duguláselhárítót! Elmondjuk, hogy mely szempontokat szükséges figyelembe venni a keresés során és milyen házi eszközök, módszerek léteznek a duguláselhárításra!


Én még olyan nőről nem hallottam, aki a dugulást egy percig is eltűrte volna otthonában. A kosztól, bűztől ugyanis mindenki –teljes joggal- ódzkodik. A felfelé törekvő szennyvíz látványánál talán nincs rosszabb. Nem kérdéses, hogy azonnal el kell hárítani a bajt!

Otthoni, házi módszerek, eszközök - Házilag bevált lefolyótisztítókkal, házi eszközökkel általában csak felszínesen kezelhető a probléma. Ezeknek hátránya, hogy sajnos nem a probléma gyökerére, forrására hatnak, csupán enyhítenek valamelyest a helyzeten. A dugulás kezdeti fázisában tehát valamit segítenek, de a teljes dugulásnál már csak a nagyteljesítményű, szakemberek által vezérelt kézi, elektronikus szippantók, központi vezérlésű szippantók, nagy nyomású csőtisztítók segítenek.

Az otthoni házi vegyszerek, háztartási termékek és eszközök inkább a megelőzésben nyújtanak segítséget. Leginkább elterjedtebb az ecetes forró víz lefolyóba öntve; a lúgkő használata; a szódabikarbóna + ecet+ forró víz hármasa; a sütőpor, kóla és ecet egyvelege. Igen, jól hallottad a kóla is remek és hatékony lefolyótisztító szernek számít a magas foszforsav tartalom miatt, ami gyakorlatilag kimarja a vezetékek belső falára ragadt dugulást előidéző szennyeződés gócpontot.

Vegyszerek. Nem szeretjük őket, mert erős szagot árasztanak a helyiségben, nem használnak az egészségnek sem, mégis lehet otthon belőlük tartani tartalékban, mert aki jól és helyesen használja, nagyon is segíthet a lefolyó tisztán tartásában. A boltban kapható lefolyótisztítókból azt tanácsoljuk, hogy sose a legolcsóbb, leggagyibb típust vásárolja meg. Kerüljön inkább egy kicsit többe, de az akkor valóban hasson. Ezeket a termékeket alapvetően két nagyobb csoportba sorolhatjuk. Vannak a nátrium-hidroxid alapú vegyszerek és vannak a gél alapú kivitelek. Mindkettő használatához gumikesztyű ás védőfelszerelés szükséges, valamint az, hogy a folyékony masszát hagyjuk reggeltől estig a lefolyón munkálkodni. Ennyi idő azért kell, hogy a szer kifejtse jótékony hatását.

A dugulás házi eszközeit be lehet szerezni barkács szaküzletből is. Ám fontos, hogy amit megvesz, valóban a célnak megfelelő legyen. Ilyen eszköz például a fanyelű, kisméretű WC-pumpa, ami nyomás generálásával szabadítja meg a lefolyót a kisebb dugulásoktól. Ilyen eszköz még a spirálos módszer kedvelőinek a legalább 8 mm átmérőjű spirál is, amivel diszkrét módon piszkálható ki a piszok a vezeték-hálózatból. Aki szeretne nagyban gondolkodni és akár a kültéri ereszt vagy a földbe fektetett csatorna duguláselhárításával is próbálkozna, azoknak ajánlott a gépesített szívásra specializált tisztító gépek használata.

Így az összes eszköz, praktika és módszer bevetésével már könnyebben megelőzhető a dugulás. Ha pedig ott a baj, irány az internet, ahol számos jól képzett, tapasztalt, fix áron dolgozó és éjjel-nappal mozdítható szakembert találhat. Mivel az ember nem mindenkit enged be a házába „csak úgy”, a bizalom talán a legfontosabb szempont. Nem muszáj feltétlenül a legolcsóbb szolgáltatási palettával rendelkezőt tárcsáznia. Már egy jól felépített weboldal, egy hang is bizalmat gerjeszt….