Derű Blog - Az élet naposabbik oldalával!


Komolyabb figyelmet kap a Quaestor-ügy és károsultjainak kártalanítása, amelyet már erkölcsi kötelességnek nevezett a Fidesz-frakció szóvivője, és elmondta, hogy az eddigi lépéseken túl szükség lesz még a felügyeleti rendszer megerősítésére, a bírságok növelésére, valamint az ellenőrzési idő sűrítésére, amelynek köszönhetően minden Quaestor-ügyfél visszakaphatja majd a pénzét.


Egy káralapot szeretnének mielőbb létrehozni, amelyet ha az ellenzék is támogat, akkor a parlament házszabálytól eltéréssel tárgyalhatja és rövid időn belül meg is szavazhatja a kártalanítási előterjesztést, ami pár szóban a következő:

A káralapba minden olyan pénzeszköz bekerül, amely alapot adhat a kártérítésre. Rendelkezésre áll a Befektetővédelmi Alap (Beva) forrása, a 30 millió forintig kiterjedő kártalanításhoz szükséges pénzt pedig hosszú távon azoknak az intézményeknek kell állniuk, amelyek egyébként is befizetői a Bevának. Nekik ehhez áthidaló kölcsönt biztosít a jegybank. Mindezért cserébe ezen intézmények megkapják majd a Quaestor felszámolásából származó vagyont.