Általános

A PSZÁF megújítja a biztosítási szerződésekre vonatkozó tájékoztatóját


A PSZÁF osztályvezetője a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának égisze alatt működő ellenőrzési albizottság ülésén nyilatkozott arról, hogy a szervezet békéltető testületéhez elég nagy számú panasz érkezett a biztosítási szerződéseket illetően. Ennek megfelelően a PSZÁF új tájékoztatót készít és tesz közzé. A tájékoztató tartalma jelenleg a Magyar Biztosítók Szövetségével egyeztetés alatt van.

Bővebben: A PSZÁF megújítja a biztosítási szerződésekre vonatkozó tájékoztatóját

Bankkártyás utasbiztosítás tudnivalói


Ha utasbiztosításunkat bankkártyával járó szolgáltatásként kötöttük – dombornyomott kártya választása esetén szinte minden esetben igénybe vehető – utazás előtt feltétlenül szükséges ellenőrizni, mire nyújt a biztosításunk fedezetet. Sajnos a nyaralni indulók nagy része egyáltalán nem tájékozódik arról, hogy a bankkártyával járó biztosítás milyen esetekben és mekkora kártérítést biztosít. Ezek a szolgáltatások általában csak pár napos és rövid távolságú utazások esetén biztosítanak védelmet, például egy ausztriai kiránduláshoz elegendő lehet, egy két hetes külföldi nyaraláson már nem érezhetjük magunkat biztonságban.

Bővebben: Bankkártyás utasbiztosítás tudnivalói

Derűs Tippek

 

Egy jó tippre mindig szükségünk van. Még akkor is, hogy ha csak lézengünk az interneten. Itt bármit megtalálhat, de főként olyan tippeket kaphat, amik a mindennapi életben segítik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha megakad valamiben, esetleg süt vagy valamilyen hasznos tippre, praktikára lenne szüksége, azt itt azon nyomban meglelheti. Nem kell órákig keresgélnie egy bizonyos dolog után, itt napra kész tippeket kaphat és információkat arról, ami a legjobban foglalkoztatja önt. Nem szabad görcsösen keresni, mert akkor nem fogjuk megtalálni a hőn áhított receptet vagy jól alkalmazható tippeket.

Bővebben: Derűs Tippek